Λεωφ. Περικλέους 15, 155 61, Χολαργός
×
Γλώσσες

Γλώσσες

Γερμανικά

Ich Spreche Deutsch!

 Μαθήματα Γερμανικών για ενήλικες

Ταχύρυθμα μαθήματα Γερμανικών για ενήλικες που οδηγούν με 100% επιτυχία σε όλα τα αναγνωρισμένα πτυχία για τα επίπεδα Γερμανικών B2 – C2
Στα Ε
VRAS έχεις όλες τις επιλογές  και σου εξασφαλίζουμε γρήγορα (2-8 μήνες), εύκολα  και οικονομικά το πτυχίο Γερμανικών που σου ταιριάζει!

 Γιατί γερμανικά ως δεύτερη γλώσσα;

Τα οφέλη της γνώσεις των γερμανικών στην οικονομία, τον τουρισμών, της ιατρικής, των σπουδών, του πολιτισμού ακόμη και στη βιβλιογραφία είναι σημαντικά.

 

Είναι ευρέως γνωστό πως η γερμανική οικονομία αποτελεί τον πυλώνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς είναι η χώρα με τις σημαντικότερες εξαγωγές στον κόσμο (αυτοκινητοβιομηχανία, χημικά προϊόντα, φαρμακοβιομηχανία, βαριά βιομηχανία). Δεν είναι τυχαίο ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εδρεύει στη Φρανκφούρτη.  Επίσης όσο αφορά την Ελλάδα η Γερμανία είναι ο σημαντικότερος εμπορικός εταίρος της Ελλάδας. Στον τομέα του Τουρισμού, η Ελλάδα αποκομίζει σημαντικά οφέλη από την κίνηση των Γερμανών τουριστών.  Τα Γερμανικά Πανεπιστήμια θεωρούνται από τα καλύτερα στον κόσμο και προσελκύουν κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό ξένων φοιτητών.
Οι γλώσσες στις οποίες γράφονται τα περισσότερα βιβλία παγκοσμίως είναι η Αγγλική, η Κινεζική και η Γερμανική, έτσι λοιπόν αποκτάς πρόσβαση σ’ ένα μεγάλο αριθμό βιβλίων και σ’ έναν από τους
 μεγαλύτερους πολιτισμούς του κόσμου. Οι Brecht, Kafka, Goethe, αδελφοί Grimm, Schopenhauer, Nietsche, Marx, Kant, Markuse, Heidegger, Kepler, Einstein, Mozart, Beethoven και πλήθος άλλων συγγραφέων, φιλοσόφων, επιστημόνων και μουσουργών που μιλούσαν και έγραφαν στα Γερμανικά.  Τέλος μετά το 2010 αυξήθηκε κατακόρυφα η αναζήτηση εργασίας στη Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία οπότε και η ζήτηση της εκμάθησης γερμανικών συνεχίζει να είναι αναγκαία και να παρουσιάζει άνοδο.

 

Γερμανικά και Έλληνες μαθητές

 Τα Γερμανικά αποτελούν μια ιδιαίτερα προσιτή γλώσσα για τον ελληνόφωνο μαθητή καθώς παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με την Ελληνική. Τα Γερμανικά εμφανίζουν κοινά χαρακτηριστικά με τη γλώσσα μας τόσο στη δομή της γραμματικής και τη σύνταξη όσο και στον τρόπο σκέψης. Επιπλέον η γνώση Αγγλικών βοηθάει στην εκμάθηση των Γερμανικών καθώς η αγγλική γλώσσα ανήκει γλωσσολογικά στη Γερμανική Οικογένεια Γλωσσών (Germanic languages) ενώ τα Γερμανικά μπορούν να αποτελέσουν αφετηρία για την εκμάθηση άλλων γλωσσών π.χ. Ολλανδικά, Σουηδικά, Δανέζικα, Νορβηγικά, κ.α. Άρα για τον Έλληνα μαθητή είναι κάτι σχετικά βατό.

Η Γερμανική είναι πλέον η δεύτερη ξένη γλώσσα στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία συμμετοχής στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας (ΚΠγ) και ακολουθούν η Γαλλική, Ιταλική και η Ισπανική Γλώσσα.