Λεωφ. Περικλέους 15, 155 61, Χολαργός
×
Γλώσσες

Γλώσσες

Γερμανικά

Ich Spreche Deutsch!

 Μαθήματα Γερμανικών για ενήλικες

Ταχύρυθμα μαθήματα Γερμανικών για ενήλικες που οδηγούν με 100% επιτυχία σε όλα τα αναγνωρισμένα πτυχία για τα επίπεδα Γερμανικών B2 – C2
Στα Ε
VRAS έχεις όλες τις επιλογές  και σου εξασφαλίζουμε γρήγορα (2-8 μήνες), εύκολα  και οικονομικά το πτυχίο Γερμανικών που σου ταιριάζει!

 Γιατί γερμανικά ως δεύτερη γλώσσα;

Τα οφέλη της γνώσεις των γερμανικών στην οικονομία, τον τουρισμών, της ιατρικής, των σπουδών, του πολιτισμού ακόμη και στη βιβλιογραφία είναι σημαντικά.

 

Είναι ευρέως γνωστό πως η γερμανική οικονομία αποτελεί τον πυλώνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς είναι η χώρα με τις σημαντικότερες εξαγωγές στον κόσμο (αυτοκινητοβιομηχανία, χημικά προϊόντα, φαρμακοβιομηχανία, βαριά βιομηχανία). Δεν είναι τυχαίο ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εδρεύει στη Φρανκφούρτη.  Επίσης όσο αφορά την Ελλάδα η Γερμανία είναι ο σημαντικότερος εμπορικός εταίρος της Ελλάδας. Στον τομέα του Τουρισμού, η Ελλάδα αποκομίζει σημαντικά οφέλη από την κίνηση των Γερμανών τουριστών.  Τα Γερμανικά Πανεπιστήμια θεωρούνται από τα καλύτερα στον κόσμο και προσελκύουν κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό ξένων φοιτητών.
Οι γλώσσες στις οποίες γράφονται τα περισσότερα βιβλία παγκοσμίως είναι η Αγγλική, η Κινεζική και η Γερμανική, έτσι λοιπόν αποκτάς πρόσβαση σ’ ένα μεγάλο αριθμό βιβλίων και σ’ έναν από τους
 μεγαλύτερους πολιτισμούς του κόσμου. Οι Brecht, Kafka, Goethe, αδελφοί Grimm, Schopenhauer, Nietsche, Marx, Kant, Markuse, Heidegger, Kepler, Einstein, Mozart, Beethoven και πλήθος άλλων συγγραφέων, φιλοσόφων, επιστημόνων και μουσουργών που μιλούσαν και έγραφαν στα Γερμανικά.  Τέλος μετά το 2010 αυξήθηκε κατακόρυφα η αναζήτηση εργασίας στη Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία οπότε και η ζήτηση της εκμάθησης γερμανικών συνεχίζει να είναι αναγκαία και να παρουσιάζει άνοδο.

 

Γερμανικά και Έλληνες μαθητές

 Τα Γερμανικά αποτελούν μια ιδιαίτερα προσιτή γλώσσα για τον ελληνόφωνο μαθητή καθώς παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με την Ελληνική. Τα Γερμανικά εμφανίζουν κοινά χαρακτηριστικά με τη γλώσσα μας τόσο στη δομή της γραμματικής και τη σύνταξη όσο και στον τρόπο σκέψης. Επιπλέον η γνώση Αγγλικών βοηθάει στην εκμάθηση των Γερμανικών καθώς η αγγλική γλώσσα ανήκει γλωσσολογικά στη Γερμανική Οικογένεια Γλωσσών (Germanic languages) ενώ τα Γερμανικά μπορούν να αποτελέσουν αφετηρία για την εκμάθηση άλλων γλωσσών π.χ. Ολλανδικά, Σουηδικά, Δανέζικα, Νορβηγικά, κ.α. Άρα για τον Έλληνα μαθητή είναι κάτι σχετικά βατό.

Η Γερμανική είναι πλέον η δεύτερη ξένη γλώσσα στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία συμμετοχής στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας (ΚΠγ) και ακολουθούν η Γαλλική, Ιταλική και η Ισπανική Γλώσσα.

Στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Evras σας παρέχουμε:

 Εντατικά γερμανικά Μαθήματα για Ενήλικες

 Ταχύρυθμα μαθήματα Νορβηγικών για ενήλικες που οδηγούν με 100% επιτυχία σε όλα τα αναγνωρισμένα πτυχία για όλα τα επίπεδα της Γερμανικής Γλώσσας.

 Στα Evras σου παρέχουμε προγράμματα σπουδών όλων των επιπέδων, σου  εξασφαλίζουμε γρήγορα σε μόλις 8 μήνες και οικονομικά το πτυχίο Γερμανικών που χρειάζεσαι! Οι ανάγκες σου και οι στόχοι σου μας βοηθούν να χαράξουμε το σωστό για σένα πρόγραμμα.

 Επιπλέον δίνεται η δυνατότητα

  • ιδιαιτέρων μαθημάτων στο χώρο μας ή κατ’ οίκον, καθώς και group 3-5 ατόμων σύμφωνα με το διαθέσιμο χρόνο των σπουδαστών μας
  •  προετοιμασίας των φοιτητών στα πλαίσια του προγράμματος Socrates- Erasmus στην Γερμανία
  •  προετοιμασίας των μαθητών για το ειδικό μάθημα των γερμανικών των Πανελληνίων εξετάσεων

 


ΠΤΥΧΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ

ΠΤΥΧΙΑ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ ΤΟΥ GOETHEINSTITUT

 Τα πτυχία γλωσσομάθειας που χορηγούνται από το Ινστιτούτο GOETHE είναι προσανατολισμένα στις προδιαγραφές του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες, είναι διεθνώς αναγνωρισμένα και χαρακτηρίζονται από υψηλό κύρος.  Αναγνωρίζονται από τον ΑΣΕΠ και επιτρέπουν την εισαγωγή σε Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Γερμανίας.

 Οι εξετάσεις διεξάγονται, ανάλογα με το επίπεδο, δύο έως τρεις φορές το χρόνο.

 Goethe - Zertifikat A1: Start Deutsch 1

 Αντιστοιχεί στο πρώτο επίπεδο (Α1) της κλίμακας των έξη επιπέδων του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες. Για την απόκτησή του απαιτούνται πολύ απλές γλωσσικές γνώσεις.

Οι εξετάσεις γι’ αυτό το επίπεδο διεξάγονται Μάρτιο και Οκτώβριο.

Fit in Deutsch 1

H εξέταση Fit in Deutsch 1 πιστοποιεί γνώση της γερμανικής γλώσσας και απευθύνεται σε εφήβους μεταξύ 10 και 15 ετών. Η επιτυχής συμμετοχή στην εξέταση Fit in Deutsch 1 πιστοποιεί την περάτωση του πρώτου επιπέδου -Α1- του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς.

Εξετάσεις για αυτό το πτυχίο διεξάγονται 2 φορές το χρόνο (Μάιο – Νοέμβριο).

  Goethe - Zertifikat A2: Start Deutsch 2

 Αντιστοιχεί στο δεύτερο επίπεδο (Α2) της κλίμακας των έξη επιπέδων του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες. Για την απόκτησή του απαιτούνται βασικές γλωσσικές γνώσεις.

Οι εξετάσεις γι’ αυτό το επίπεδο διεξάγονται Μάρτιο και Οκτώβριο.

Fit in Deutsch 2

H εξέταση Fit in Deutsch 2 πιστοποιεί τη γνώση της γερμανικής γλώσσας και απευθύνεται σε εφήβους μεταξύ 11 και 16 ετών. Η επιτυχής συμμετοχή στην εξέταση Fit in Deutsch 2 πιστοποιεί την περάτωση του δεύτερου επιπέδου -Α2- του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς.

Εξετάσεις για αυτό το πτυχίο διεξάγονται 2 φορές το χρόνο (Μάιο – Νοέμβριο).

 

  Goethe - Zertifikat Β1: Zertifikat Deutsch

 Αντιστοιχεί στο τρίτο επίπεδο (Β1) της κλίμακας των έξη επιπέδων του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες. Με την απόκτηση αυτού του πτυχίου αποδεικνύει ο σπουδαστής ότι έχει στέρεες βασικές γνώσεις της γερμανικής καθομιλουμένης και είναι σε θέση να ανταποκρίνεται λεκτικά στις σημαντικότερες καθημερινές περιστάσεις.

Οι εξετάσεις γι’ αυτό το επίπεδο διεξάγονται Ιανουάριο, Ιούνιο και Σεπτέμβριο.

  Goethe - Zertifikat Β2

 Αντιστοιχεί στο τέταρτο επίπεδο (Β2) της κλίμακας των έξη επιπέδων του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες. Το πιστοποιητικό Goethe - Zertifikat Β2 προϋποθέτει προχωρημένο γλωσσικό επίπεδο. Ο σπουδαστής είναι σε θέση να κατανοεί βασικά νοήματα συγκεκριμένων και αφηρημένων θεμάτων σε ένα ευρύ φάσμα κειμένων καθώς και να συζητά ενεργά για θέματα που του είναι οικεία.

Οι εξετάσεις γι’ αυτό το επίπεδο διεξάγονται Ιανουάριο, Μάιο και Σεπτέμβριο.

  Goethe - Zertifikat C1

 Αντιστοιχεί στο πέμπτο επίπεδο (C1) της κλίμακας των έξη επιπέδων του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες. Το πιστοποιητικό Goethe - Zertifikat C1 προϋποθέτει πολύ προχωρημένο γλωσσικό επίπεδο. Ο σπουδαστής είναι σε θέση να κατανοεί χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα εκτενή προφορικά και γραπτά  κείμενα και να εκφράζεται προφορικά με αυθορμητισμό.

Οι εξετάσεις γι’ αυτό το επίπεδο διεξάγονται Ιανουάριο, Μάιο και Σεπτέμβριο.

  Goethe - Zertifikat C2: Großes Deutsches Sprachdiplom

 Αντιστοιχεί στο έκτο και ανώτατο επίπεδο (C2) της κλίμακας των έξη επιπέδων του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες. Στο επίπεδο αυτό ο σπουδαστής είναι σε θέση να κατανοεί όλα όσα ακούει και διαβάζει και να εκφράζεται αυθόρμητα με ακρίβεια ακόμα και σε σύνθετα θέματα.

 Οι εξετάσεις γι’ αυτό το επίπεδο διεξάγονται Φεβρουάριο και Ιούνιο.

 *Τα επίπεδα γλωσσομάθειας που πιστοποιούνται με τις εξετάσεις του Goethe-Institut προσδιορίσθηκαν με βάση την κλίμακα επιπέδων του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες (GER): από Α1 για αρχάριους μέχρι Γ2 για το ανώτατο γλωσσικό επίπεδο.

Test Deutsch als Fremdsprache

Η εξέταση TestDaF είναι μια γλωσσική εξέταση σε προχωρημένο επίπεδο. Στην κλίμακα των έξι επιπέδων του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες περιλαμβάνει τα επίπεδα από Β2 έως Γ1 και αναγνωρίζεται από όλα τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Γερμανίας ως αποδεικτικό γλωσσομάθειας που επιτρέπει την εισαγωγή σε αυτά.

Εξετάσεις για αυτό το πτυχίο διεξάγονται 6 φορές το χρόνο (Φεβρουάριο – Απρίλιο - Ιούνιο – Ιούλιο – Σεπτέμβριο - Νοέμβριο).

Prüfung Wirtschaftdeutsch

Με την εξέταση Wirtschaftsdeutsch International (PWD) αποδεικνύετε ότι μπορείτε να συνεννοηθείτε με άνεση και σε υψηλό επίπεδο, τόσο προφορικά όσο και γραπτά, γύρω από θέματα που αφορούν στον επαγγελματικό και στον οικονομικό τομέα. Η εξέταση PWD χαίρει παγκοσμίως ιδιαίτερης αναγνώρισης στους κύκλους των επιχειρήσεων και της επαγγελματικής ζωής.

Kleines Deutsches Sprachdiplom

Με το Kleines Deutsches Sprachdiplom (KDS) αποδεικνύετε ότι έχετε άριστες γνώσεις της γερμανικής γλώσσας. Μπορείτε να κατανοείτε δύσκολα πρωτότυπα (επί το πλείστον λογοτεχνικά) κείμενα και να εκφράζεστε γραπτά και προφορικά άνετα και με σαφήνεια. Το γλωσσικό επίπεδο της εξέτασης αντιστοιχεί με αυτό της εξέτασης Zentrale Oberstufenprufung (ZOP) με τη διαφορά, ότι ο υποψήφιος πρέπει να διαθέτει επιπλέον γνώσεις του γερμανικού πολιτισμού και της ζωής στη Γερμανία.

Εξετάσεις για αυτό το πτυχίο διεξάγονται 2 φορές το χρόνο (Μάιο – Νοέμβριο).

Grosses Deutsches Sprachdiplom

Με το δίπλωμα Grosses Deutsches Sprachdiplom (GDS) αποδεικνύετε ότι έχετε γνώσεις γερμανικών σε επίπεδο σχεδόν μητρικής γλώσσας.

Εξετάσεις για αυτό το πτυχίο διεξάγονται 2 φορές το χρόνο (Μάιο – Νοέμβριο).


 

 

 

 

 

 

ελληνικά

γερμανικά

μεταγραφή

καλημέρα

Guten Tag.

Hallo

Γκούτεν ταγκ.
χαλό

Τί κάνεις;

Wie geht's?

Βι γκέτς;

καλά ευχαριστώ

Gut, danke.

Γκουτ,ντάνκε

Πώς σας λένε;

Wie heißen Sie?

Βι χάισεν ζι

Πώς σε λένε;

Wie heißt du?

Βι χάιστ ντου;

με λένε _____

Ich heiße ______

Ιχ χάισε

χάρηκα (επίσημο)

Nett, Sie kennen zu lernen.

Νετ,ζι κένεν τσου λέανεν

χάρηκα, (καθομιλουμένη)

Nett, dich kennen zu lernen.

Νετ,ντιχ' κέννεν τσου λέανεν

παρακαλώ

Bitte.

μπίτε

Ευχαριστώ πολύ

ευχαριστώ

Danke schön.

Danke

Ντάνκε σσον.
νάνκε

Παρακαλώ (απάντηση στο ευχαριστώ)

Bitte schön!

Μπίτε σσον

ναι

Ja

για

όχι

nein

νάιν

συγνώμη (τραβάμε την προσοχή)

Entschuldigen Sie

Εντσούλντιγκεν ζι

συγνώμη

Entschuldigung.

εντσούλντιγκουνγκ

λυπάμαι

Es tut mir leid.

Ες τουτ μία λάιτ

αντίο

Auf Wiedersehen.

Άουφ βίντεα-ζέεν

δεν μιλάω (καλά) γερμανικά

Ιch kann nicht [so gut] Deutsch sprechen.

Ich spreche kein Deutsch

Ιχ' καν νίχτ ζο γκουτ ντόιτς σπγέχεν.
Ιχ' σπγέχε κάιν ντόιτς

Μιλάτε αγγλικά;

Sprechen Sie Englisch?

Σπγέχεν ζι ένγκλις;

Μιλάει εδώ κανείς αγγλικά;

Gibt es hier jemanden, der Englisch spricht?

Γκίπτ ες χία γεμάντεν,ντέα ένγκλις σγίχτ;

βοήθεια

Hilfe!

Χίλφε!

καλημέρα

Guten Morgen.

Γκούτεν μόαγκεν

καλησπέρα

Guten Abend.

Γκούτεν άμπεντ

καληνύχτα

Schönen Abend noch.

Σσόνεν άμπεντ

καληνύχτα (για ύπνο)

Gute Nacht

Γκούτε νάχτ

δεν καταλαβαίνω

Ich verstehe das nicht.

Ιχ' φεαστέε ντας νίχ'τ

πού είναι η τουαλέτα;;

Wo ist die Toilette, bitte?

Βο ίστ ντι τουαλέττε,μπίτε;

ευχαρίστως

Gerne

γκέανε

Ξέρετε πού είναι ….

Wissen Sie, wo ... ist?

Βίσεν ζι,βο ….... ιστ;