Λεωφ. Περικλέους 15, 155 61, Χολαργός
×
Γλώσσες

Γλώσσες

Πολωνικά

Τα πολωνικά (polskijęzyk polskipolszczyzna)

είναι η επίσημη γλώσσα της Πολωνίας. Τα Πολωνικά είναι ο βασικός εκπρόσωπος του Λεχτικού κλάδου των Δυτικών Σλαβικών γλωσσών. Έχουν την καταγωγή τους στις περιοχές της σημερινής Πολωνίας από διάφορες τοπικές Δυτικές Σλαβικές διαλέκτους. Αν και πλέον δεν είναι τόσο δημοφιλή εξαιτίας κυρίως της επίδρασης της Ρωσικής γλώσσας, μερικές φορές ομιλείται ακόμα ή τουλάχιστον είναι κατανοητή στις δυτικές συνοριακές περιοχές με την Ουκρανία, τη Λευκορωσία και τη Λιθουανία ως δεύτερη γλώσσα.


Τα πολωνικά έχουν επηρεαστεί σημαντικά έχοντας έρθει σε επαφή με ξένες γλώσσες (κυρίως τις Λατινική γλώσσα, Τσεχική γλώσσα, Γαλλική γλώσσα, Γερμανική γλώσσα, Ιταλική γλώσσα, Παλαιά Λευκορωσική γλώσσα και Ρωσική γλώσσα, ενώ πρόσφατα από την Αγγλική.

Από το 1945, ως αποτέλεσμα της μαζικής εκπαίδευσης και των μαζικών μεταναστεύσεων τα πρότυπα Πολωνικά έχουν γίνει πολύ περισσότερο ομογενή, αν και τοπικές διάλεκτοι ανθίστανται, ιδιαίτερα στις νότιες και νοτιο-δυτικές λοφώδεις περιοχές που συνορεύουν με της Δημοκρατίες της Τσεχίας και της Σλοβακίας. Στις δυτικές και βόρειες περιοχές, η παλαιότερη γενιά μιλεί μια διάλεκτο Πολωνικών χαρακτηριστική των παλαιότερων ανατολικών επαρχιών.

 


ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΠΟΛΩΝΙΚΩΝ

ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΠΟΛΩΝΙΚΩΝ

Στα Πολωνικά παρέχονται 3 πτυχία αναγνωρισμένα από το Uniwersytet Jagiellonski w Krakowie.

   Κοινό Ευρωπαϊκό

Πλαίσιο Αναφοράς

 

Διπλώματα Πολωνικών

Α2

Βασική γνώση

-

Β1

Μέτρια γνώση

POZIOM PODSTAWOWY –B1

Β2

Καλή γνώση

POZIOM SREDNI OGOLNY –B2

C2

Άριστη  γνώση

POZIOM ZAAWANSOWANY –C2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΡΧΑΡΙΩΝ (A1-Α2)

Ο σπουδαστής σ’ αυτό το επίπεδο  εισάγεται  στις βασικές έννοιες, γραμματικές - συντακτικές δομές της γλώσσας και έρχεται  σε επαφή με την κουλτούρα της. Ακόμη  είναι σε θέση να γνωρίζει ένα επαρκές λεξιλόγιο ώστε να καλύπτει τις επικοινωνιακές του ανάγκες σε συγκεκριμένες καταστάσεις της καθημερινής ζωής.

 

ΜΕΣΩΝ (Β2) 

 

Σε αυτό το επίπεδο ο σπουδαστής εμπλουτίζει το λεξιλόγιό του, βελτιώνει  την προφορά του, εμβαθύνει σε πιο πολύπλοκες γραμματικές και συντακτικές δομές. Ανταποκρίνεται με μεγάλη ευκολία σε πραγματικές καταστάσεις επικοινωνίας με Πολωνούς σε καθημερινές, πολιτιστικές, πολιτικές και γενικού ενδιαφέροντος συζητήσεις. Αποκτά άνεση στο γραπτό λόγο, είναι σε θέση να παρακολουθεί τηλεοπτικές εκπομπές που ασχολούνται με επίκαιρα θέματα ή είναι ενημερωτικού χαρακτήρα, μπορεί να καταλαβαίνει τις ταινίες στις οποίες δεσπόζει η καθημερινή γλώσσα, μπορεί να διαβάζει εφημερίδες, περιοδικά και λοιπό τύπο.

ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΩΝ (Γ1-Γ2) 

Σε αυτό το επίπεδο ο σπουδαστής έχει ολοκληρώσει τη γραμματική και το συντακτικό, μπορεί να χρησιμοποιεί με άνεση και ευελιξία  το γραπτό και προφορικό λόγο, να κατανοεί εύκολα εκφράσεις-ιδιωματισμούς, την αργκό (συνθηματική γλώσσα και νεωτερισμοί) καθώς και  το περιεχόμενο λογοτεχνικών κειμένων μεγάλης έκτασης. Έχει αποκτήσει πολύ καλή γνώση της πολωνικής  γλώσσας.

Στα  Κ.Ξ.Γ  ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ σας παρέχουμε  :

 Ολιγομελή τμήματα , online μαθήματα και ατομικά

Φιλικές – λογικές τιμές

 Διδάσκεται στα ελληνικά, αγγλικά και στα Πολωνικά και η εκμάθηση συμπεριλαμβάνει ομιλία, ακρόαση, ανάγνωση και γραφή, ενώ δίνεται έμφαση στις επικοινωνιακές δραστηριότητες, την πρακτική δομή και την γραμματική. Ο αριθμός των μαθητών στην τάξη είναι μικρός έτσι ώστε να επιτρέπεται η εντατική εξάσκηση.

 

Ο κύκλος των μαθημάτων αποτελείται από 4 επίπεδα ξεκινώντας από αυτό των αρχάριων, το κάθε ένα από τα οποία ολοκληρώνεται μέσα σε 2 εξάμηνα.

Τα μαθήματα για το κάθε επίπεδο γίνονται από μια φορά την εβδομάδα.

  

Για όποιους δεν υπάρχει η δυνατότητα να έρχονται στο κέντρο να παρακολουθούν τα μαθήματα μπορούν να τα συμμετέχουν διαδικτυακά.

  

ΑΤΟΜΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ             mini groups 2-3 ατόμων

*διατίθενται τμήματα σε όλες τις μέρες και ωράρια.