Λεωφ. Περικλέους 15, 155 61, Χολαργός
×
Γλώσσες

Γλώσσες

Ολλανδικά

 Ολλανδικά (Nederlands)

 

Τα Ολλανδικά (Nederlands) ανήκουν στις ινδοευρωπαϊκές γλώσσες, στην υποομάδα των γερμανικών γλωσσών. Είναι λοιπόν μία δυτικογερμανική γλώσσα. Γεννήθηκε από τα Κάτω Γερμανικά, τα οποία μιλιούνταν και μιλιούνται ακόμη στην Βόρεια Γερμανία.

Ομιλείται βασικά στην Ολλανδία που είναι και η μητρική γλώσσα των 22 εκατομμυρίων κατοίκων της, το Βέλγιο (στο φλαμανδικό τμήμα της χώρας) και στο Σουρινάμ. Και στην Αρούμπα, τις Ολλανδικές Αντίλλες. Τα ολλανδικά είναι επίσης μητρική γλώσσα περίπου 6 εκατομμυρίων Βέλγων και Φλαμανδών

Στη Νότια Αφρική και στην Ινδονησία (παλιά αποικία της Ολλανδίας), τα Ολλανδικά χρησιμοποιούνται ως γλώσσα-πηγή για τη δημιουργία λέξεων.

Το 2005, η Ολλανδική γλώσσα διδασκόταν σε περίπου 40 χώρες, σε 220 πανεπιστήμια.

 


ΔΙΠΛΩΜΑ

Οι εξετάσεις Ολλανδικών στην Ελλάδα

Αν είστε ένας από αυτούς που αποφάσισαν να εγκατασταθούν μόνιμα ή να σπουδάσουν στην Ολλανδία  η γνώση της γλώσσας  μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικότατο ακαδημαϊκό ή επαγγελματικό πλεονέκτημα. Θα συμβάλλει στο να εγκλιματιστείτε στο νέο περιβάλλον διαμονής και εργασίας και να έχετε μια πιο ουσιαστική επικοινωνία με ανθρώπους της καθημερινότητας σας. Με τη γνωστή ποιότητα της εκπαίδευσης και το συγκριτικά χαμηλό κόστος ζωής, οι σπουδές στην Ολλανδία θεωρούνται ως μία νέα εξαιρετική εκπαιδευτική πρόταση σε σχέση με την οικονομική επένδυση του φοιτητή και τη μετέπειτα επαγγελματική του αποκατάσταση καθώς ανοίγονται πολλοί δρόμοι.

Μάθε κι εσύ Ολλανδικά!

Στα EVRAS πετυχαίνεις το Β1 από το μηδέν σε 6 μήνες και συνεχίζεις!

ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΟΛΛΑΝΔΙΚΩΝ

 

Είναι επίσης γεγονός πως είναι αναγκαία η επίδειξη πτυχίων και επίσημων πιστοποιήσεων.  Έτσι είναι δυνατό να «πιστοποιήσετε» τις γλωσσικές σας ικανότητες μέσω της συμμετοχής σας σε εξετάσεις. Το Certificaat Nederlands als Vreemde Taal είναι ο οργανισμός που οργανώνει σε εξετάσεις Ολλανδικών (και) στην Ελλάδα. Η Αθήνα εξυπηρετείται από ένα μονάχα εξεταστικό κέντρο: το Vereniging de Lage Landen. Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται κάθε φορά στην προβλεπόμενη ημερομηνία, Σάββατο ή Κυριακή. Για πληροφορίες σχετικά με τις ημερομηνίες και το ποσό των εξέταστρων μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Κέντρο Ξένων Γλωσσών μας Evras . 

Τα διπλώματα που παρέχονται είναι αναγνωρισμένα από το Υπουργείο Παιδείας της Ολλανδίας και το ICE, (Bureau for Intercultural Evaluation). Επιπέδων Α2, Β2 και Γ1

 


ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

 

 

Σπουδές στην ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Τι πρέπει να γνωρίζω για τη ζωή;

Στέγαση

Ένας μέσο ενοίκιο δωματίου κοστίζει από € 300 έως € 600 το μήνα ανάλογα την   πόλη όπου σπουδάζετε και από το τι περιλαμβάνεται στο μίσθωμα.

Διατροφή

Τα περισσότερα πανεπιστήμια προσφέρουν γεύματα σε προσιτές τιμές.

Λοιπά έξοδα

Τα εισιτήρια  των λεωφορείων κοστίζουν περίπου 1,60 ευρώ στην πόλη. Μπορείτε να αγοράσετε μια εκπτωτική κάρτα για εισιτήρια τρένων, η οποία σας δίνει 40% μείωση σε ώρες εκτός αιχμής.

Φοιτητικές εκπτώσεις

Πολλά μπαρ, εστιατόρια, μουσεία και κινηματογράφοι προσφέρουν φοιτητικές εκπτώσεις. Ειδικά για τους ξένους φοιτητές, η Διεθνής Φοιτητική Ταυτότητα (ISIC) σας δίνει επιπλέον προνόμια.