Λεωφ. Περικλέους 15, 155 61, Χολαργός
×
Γλώσσες

Γλώσσες

Κινέζικα

Ξεκινώντας το 1991 να διδάσκουμε στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών μας την κινεζική δεν μπορούσαμε να φανταστούμε την απήχηση που θα είχε στον κόσμο. Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε το ενδιαφέρον που έχουν  οι μαθητές για την εκμάθηση της. Σήμερα ικανοποιούμαστε βλέποντας τους μαθητές μας να εξοικειώνονται εύκολα με την γλώσσα, να αποκτούν διπλώματα, προνομιακές θέσεις στο χώρο εργασίας. Ικανοποιούμαστε και χαιρόμαστε  βλέποντας όλο και πιο πολλοί να επιθυμούν να αποκτήσουν αυτό “το γερό χαρτί” στην αγορά εργασίας. Επένδυσε στον εαυτό σου και στο μέλλον σου!  Θέλεις να αποκτήσεις μια προνομιακή θέση στον ανταγωνιστικό χώρο εργασίας; Σπουδάζεις πληροφορική, marketing, ναυτιλιακά; Ήρθε η ώρα να σκέφτεσαι την εκμάθηση της κινέζικης γλώσσας. Επιπλέον οι κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα όπως και σε όλον τον κόσμο ολοένα και αυξάνονται, πολλές ελληνικές επιχειρήσεις εισέρχονται στην τεράστια αγορά της Κίνας. Εργάζεσαι στον τομέα του τουρισμόυ;

Σίγουρα γνωρίζεις ότι  ο αριθμός των Κινέζων επισκεπτών στη χώρα μας παρουσιάζει σημαντική άνοδο - υπολογίζεται πως μέσα στα επόμενα χρόνια ο αριθμός των κινέζων τουριστών θα φτάσει τα 100.000.000.

 

Έχεις πολλούς λόγους για να ξεκινήσεις το ταξίδι!

 Κλείσε ραντεβού !

 Ο υπεύθυνος σπουδών μας θα σου δώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και θα πρέπει να γνωρίζεις ότι θα βρίσκεται δίπλα σου σε όλη την διαδρομή. Θα σε ενημερώνουμε για εκδηλώσεις, ομιλίες , events , θα σου παρέχουμε καθ’ όλη τη διάρκεια extra υλικό για περαιτέρω μελέτη και εμπέδωση. Γιατί το να μάθεις την κουλτούρα του λαού σε βοηθά να μάθεις και τη γλώσσα καλύτερα. Και εμείς είμαστε εδώ ! Ξέρουμε τι χρειάζεσαι για να το πετύχεις !

 

 

  Η εκμάθηση της κινεζικής γλώσσας φαντάζει για πολλούς ακατόρθωτη, έτσι λοιπόν έχει βγει και η έκφραση την οποία σίγουρα όλοι μας έχουμε χρησιμοποιήσει κάποια στιγμή στην καθημερινότητα μας όταν θέλουμε να αναφερθούμε σε κάτι δύσκολο ή δυσνόητο-«μου ακούγονται κινέζικα». Πράγματι, η γραφή, καθώς χρησιμοποιούνται τα ιδεογράμματα, παρουσιάζει αρκετές δυσκολίες φαντάζει θα λέγαμε  έναν καινούργιο κόσμο. Επιπλέον, χρησιμοποιούνται  διαφορετικοί ηχητικοί τονισμοί αφού οι περισσότερες λέξεις αποτελούνται από λίγες συλλαβές. Η διάλεκτος που έχει επικρατήσει είναι τα μανδαρίνικα, τα οποία διδάσκουμε και εμείς στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών μας και για το οποία κάποιος μπορεί να αποκτήσει πιστοποίηση γλωσσομάθειας. Παρ’ όλα αυτά , τα κινέζικα παρουσιάζουν και αρκετές ευκολίες, μιας και στη γραμματική τους δεν υπάρχουν γένη, άρθρα, πληθυντικός αριθμός ή πτώσεις, χρόνοι ούτε εγκλίσεις,. Επίσης, η δομή του λεξιλογίου στην κινέζικη γλώσσα είναι πολύ λογική. Όταν αρχίσεις να μαθαίνεις τις πρώτες λέξεις διαπιστώνεις ότι θα είσαι σε θέση να προχωρήσεις πιο δυναμικά αφού πολλές λέξεις είναι δημιουργικοί συνδυασμοί λέξεων που ήδη γνωρίζεις. Κατά συνέπεια θα ανακαλύψεις ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορείς να επικοινωνείς και να γράφεις, κάτι που μέχρι πρότινος φάνταζε βουνό το βλέπεις σταδιακά να απλοποιείται.

 

 

 


 

  

 

Η  Κινεζική Γλώσσα έχει 3 πιστοποιητικά γλωσσομάθειας:

1.    HSK βασικό επίπεδο

2.    HSK μεσαίο επίπεδο

3.    HSK προχωρημένο επίπεδο (Chinese Proficiency Test)

Οι εξετάσεις Γλωσσομάθειας διοργανώνονται από την Κινεζική Πρεσβεία και διεξάγονται στην Αθήνα μία φορά το χρόνο κάθε Οκτώβριο .

HSK - Βασικό επίπεδο:
όντας αρχάριοι οι μαθητές μας αρχίζουν σιγά σιγά να μαθαίνουν τα ιδεογράμματα, λέξεις και να  αναπτύσσουν διαλόγους πάνω σε απλά θέματα της καθημερινότητας με την βοήθεια των καθηγητών.

HSK - Μεσαίο επίπεδο:
διδάσκονται περισσότερες λέξεις  ώστε ναείναι σε θέση να συνεννούνταιι με μεγαλύτερη άνεση μαθαίνουν απλά γραμματικά και συντακτικά φαινόμενα .

HSK - Προχωρημένο επίπεδο:

Έχουν προχωρήσει στη γραμματική, στον προφορικό λόγο και στο γραπτό είναι σε θέση να εκφράζουν την άποψή τους για μια ποικιλία θεμάτων.

Για τα παιδιά σχολικής ηλικίας, οι αντίστοιχες εξετάσεις είναι οι εξετάσεις YCT (Youth Chinese Test), οι οποίες περιλαμβάνουν 4 διαφορετικά επίπεδα και διεξάγονται μία φορά τον χρόνο, κάθε Μάιο.

Λειτουργούμε καθημερινά τμήματα και mini-group όλων των επιπέδων.

 

ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

 

Τα μαθήματα γίνονται από Κινέζους καθηγητές με εμπειρία και σπουδές πάνω στη φιλολογία και στα παιδαγωγικά και Έλληνες με σπουδές πάνω από 14 χρόνια που έζησαν και σπούδασαν ή εργάστηκαν στην Κίνα.

Χάρη στη σωστή μέθοδο διδασκαλίας μας οι μαθητές μας κατορθώνουν παρά την ιδιαιτερότητα της γλώσσας να ευχαριστιούνται από την εκμάθησή της και να δέχονται θετικά ερεθίσματα από τον πολιτισμό και τον τρόπο σκέψεις των Κινέζων.