Λεωφ. Περικλέους 15, 155 61, Χολαργός
×
Γλώσσες

Γλώσσες

Νορβηγικά

ΝΟΡΒΗΓΙΚΑ

 

Η Νορβηγική γλώσσα ανήκει στην ινδοευρωπαϊκή οικογένεια γλωσσών και ειδικότερα στις βορειογερμανικές γλώσσες. Ομιλείται από περίπου 5 εκατομμύρια ανθρώπους, κάτοικοι της Νορβηγίας, όπου είναι και η επίσημη γλώσσα. Τα Νορβηγικά έχουν 2 επίσημες μορφές τη Bokmål και τη Nynorsk. Ακόμη υπάρχουν η ανεπίσημη γραπτή μορφή Riksmål (κυριολεκτικά "εθνική γλώσσα") που είναι συντηρητικότερη μορφή της Bokmål  και η ανεπίσημη Hοgnorsk, που είναι πιο συντηρητική από τη Νεονορβηγική. Τα Bokmål μιλιούνται από το 85 με 90% του συνολικού πληθυσμού της Νορβηγίας, αλλά είναι τόσο κοντά με τη Δανική που θα μπορούσαν οι δύο γλώσσες να θεωρηθούν διάλεκτοι μίας γλώσσας. Αντίθετα τα Nynorsk  που μιλιούνται μόνο από το 10% του πληθυσμού, έχουν πολλά κοινά με την Ισλανδική και τη Φεροϊκή. Γενικά όλες οι μορφές των Νορβηγικών παρουσιάζουν αρκετά κοινά στοιχεία με τη Δανική και  Σουηδική γλώσσα κι έτσι Σουηδοί, Νορβηγοί και Δανοί μπορούν να επικοινωνούν με ευκολία.

Γιατί να μάθω νορβηγικά;

Η εκμάθηση της νορβηγικής γλώσσας δίνει ευκολότερη πρόσβαση στην αγορά εργασίας όχι μόνο στη Νορβηγία, αλλά και τη Σουηδία και τη Δανία: χώρες οι οποίες είναι στενά συνδεδεμένες γλωσσικά.

Οι Νορβηγοί έχουν ισχυρή οικονομία, ένα από τα υψλότερα βιοτικά επίπεδα με ευκαιρίες απασχόλησης με υψηλές αποβαλαβές και προοπτικές εξέλιξης. Επίσης έχουν πλούσιο και ποικίλο πολιτισμό που έχει επεκταθεί κατά τα τελευταία χίλια χρόνια.


ΓΙΑΤΙ ΣΤΑ EVRAS ΝΟΡΒΙΓΙΚΑ;

Στα φροντιστήρια Νορβηγικών EVRAS είμαστε πρωτοπόροι στην εκμάθηση ξένων γλωσσών όλων των ηλικιών όλων των επιπέδων! Για μας καμία γλώσσα δεν είναι ξένη! Σε μας θα πετύχεις τον σκοπό σου γρήγορα, εύκολα, οικονομικά. Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες σου γιατί απλά έχουμε περάσει τα ίδια σε προηγούμενα στάδια της ζωής μας και έχουμε εμπειρία στο χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης, έχουν περάσει από τα φροντιστήρια μας μαθητές όλων των ειδικοτήτων που είχαν όνειρα για μία καλύτερη σταδιοδρομία και καριέρα , μαθητές που ο καθένας είχε το δικό του πλάνο και σκοπό. Εμείς ήμασταν δίπλα του , βάλαμε το δικό μας λιθαράκι στην επίτευξη των στόχων του!

Στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Evras σας παρέχουμε:

 

Εντατικά Νορβηγικά Μαθήματα για Ενήλικες

 Ταχύρυθμα μαθήματα Νορβηγικών για ενήλικες που οδηγούν με 100% επιτυχία σε όλα τα αναγνωρισμένα πτυχία για όλα τα επίπεδα της Νορβηγικής Γλώσσας.

 Στα Evras σου παρέχουμε προγράμματα σπουδών όλων των επιπέδων, σου  εξασφαλίζουμε γρήγορα σε μόλις 8 μήνες και οικονομικά το πτυχίο Νορβηγικών που χρειάζεσαι! Οι ανάγκες σου και οι στόχοι σου μας βοηθούν να χαράξουμε το σωστό για σένα πρόγραμμα.

 


ΠΤΥΧΙΑ -ΠΙΣΤΩΠΟΙΗΣΕΙΣ ΝΟΡΒΗΓΙΚΩΝ

 

ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΝΟΡΒΗΓΙΚΩΝ

 

Εξετάσεις για την πιστοποίηση της Νορβηγικής Γλώσσας διεξάγoνται από το Norsk Institutt i Aten (Νορβηγικό Ινστιτούτο της Αθήνας), υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου του Όσλο.

Το γραπτό τεστ  έχει σχεδιαστεί για αλλοδαπούς που σκοπεύουν να υποβάλουν αίτηση για είσοδο σε νορβηγικό πανεπιστήμιο ή κολέγιο, καθώς και για νορβηγούς πολίτες που έχουν αποφοιτήσει από δευτεροβάθμια σχολεία στο εξωτερικό και για αιτούντες εργασία στη Νορβηγία.

Ιατροί, καθηγητές και όσοι υποχρεούνται να τεκμηριώσουν τις νορβηγικές γλωσσικές τους δεξιότητες.

Το προφορικό τεστ , έχει σχεδιαστεί κυρίως για εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και άλλους αλλοδαπούς που απαιτείται να τεκμηριώσουν τις γλωσσικές δεξιότητές τους σε προχωρημένο επίπεδο, όταν υποβάλλουν αίτηση για σπουδές ή εργασία στη Νορβηγία.

 

Συγκεκριμένα τα διαθέσιμα διπλώματα Νορβηγικής Γλώσσας είναι:

 

   Κοινό Ευρωπαϊκό

Πλαίσιο Αναφοράς

 

Διπλώματα Νορβηγικών

A1

Στοιχειώδης γνώση

 ---

Α2

Βασική γνώση

Språkprøven i norsk

for voksne innvandrere A2

Β1

Μέτρια γνώση

Språkprøven i norsk

for voksne innvandrere B1

Β2

Καλή γνώση

---

C1

Πολύ καλή γνώση

Test  i norsk, høyere nivå C1

C2

Άριστη γνώση

---

 

Οι εξετάσεις διεξάγονται στην Αθήνα με δύο εξεταστικές περιόδους κάθε χρόνο, Μάϊο και Νοέμβριο.

 

Διαβαθμισμένα διπλώματα Trinn:

 

με κλίμακα βαθμολογίας από Α ως F, αλληλοκαλυπτόμενων επιπέδων αναλόγως του βαθμού επίδοσης του υποψηφίου Trinn 1 (Α2-Β1), Trinn 2, (Β1-Β2), Trinn 3 (Β2-C1) και το δίπλωμα Bergenstesten που είναι το ανώτατο πτυχίο νορβηγικής γλώσσας, πολιτισμού και κοινωνιολογίας