Λεωφ. Περικλέους 15, 155 61, Χολαργός
×
Γλώσσες

Γλώσσες

Τουρκικά

Η Τουρκική γλώσσα ανήκει στην τουρκική ομάδα των αλταϊκών γλώσσων και έχει ομιλητές στην Τουρκία, την Κύπρο, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την ΠΓΔΜ και σε άλλες χώρες της πρώην Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, καθώς και σε αρκετές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου ζουν αρκετά εκατομμύρια μετανάστες τουρκικής καταγωγής. Η Τουρκική γλώσσα είναι η επίσημη γλώσσα της Τουρκίας. 

Έχουμε πρώτα γραπτά κείμενα από τον 8ο αιώνα. Η εμφάνιση της τουρκικής φιλολογίας με την στενή έννοια συμπίπτει με την ίδρυση της οθωμανικής αυτοκρατορίας (14ος αιώνας).

Η τουρκική είναι μέλος της τουρκικής οικογένειας γλωσσών, που περιλαμβάνει την γκαγκαουζική και την χορασανική τουρκική. Η τουρκική οικογένεια γλωσσών είναι μια υποομάδα των νότιων τουρκικών γλωσσών (ή ουγκουζικών), οι οποίες με τη σειρά τους είναι μια υποομάδα των τουρκογενών γλωσσών που ανήκουν στις αλταϊκές γλώσσες.

Όπως η φινλανδική και η ουγγρική γλώσσα, η τουρκική χαρακτηρίζεται από φωνηεντική αρμονία, είναι συγκολλητική και δεν έχει γραμματικό γένος. Η βασική σειρά των όρων της πρότασης είναι Υποκείμενο-Αντικείμενο-Ρήμα. Η τουρκική διαθέτει πληθυντικό ευγενείας: τύποι του δεύτερου πληθυντικού προσώπου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ένα άτομο ως ένδειξη σεβασμού ή/και ιεραρχίας.


ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΜΑΣ ;

 

Στα φροντιστήρια  EVRAS είμαστε πρωτοπόροι στην εκμάθηση ξένων γλωσσών όλων των ηλικιών όλων των επιπέδων! Για μας καμία γλώσσα δεν είναι ξένη! Σε μας θα πετύχεις τον σκοπό σου γρήγορα, εύκολα, οικονομικά. Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες σου γιατί απλά έχουμε περάσει τα ίδια σε προηγούμενα στάδια της ζωής μας και έχουμε εμπειρία στο χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης, έχουν περάσει από τα φροντιστήρια μας μαθητές όλων των ειδικοτήτων που είχαν όνειρα για μία καλύτερη σταδιοδρομία και καριέρα , μαθητές που ο καθένας είχε το δικό του πλάνο και σκοπό. Εμείς ήμασταν δίπλα του , βάλαμε το δικό μας λιθαράκι στην επίτευξη των στόχων του!

Γιατί η διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας στο φροντιστήριο μας λαμβάνει χώρα εδώ και 25 χρόνια. Διδάξαμε πολιτικούς, στρατιωτικούς, φοιτητές του Τμήματος Τουρκικών σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, αρχιτέκτονες , μηχανικούς, επιχειρηματίες, εργαζόμενους ακόμη διδάσκουμε και την ελληνική σε Τούρκους.

 

Ταυτόχρονα επιτελούμε δύο σκοπούς ο πρώτος είναιι να φέρουμε τους μαθητές μας σε επαφή με την ιστορία, την κουλτούρα, τον πολιτισμό του λαού αυτού  και ο δεύτερος να εμβαθύνουμε στην ίδια τη γλώσσα από άποψη δηλαδή γραμματικής , συντακτικού ,λεξιλογίου και προφοράς . Στα πρώτα στάδια εκμάθησης η επικοινωνία στην τάξη γίνεται στα Τουρκικά και όπου κρίνεται απαραίτητο δίνονται επεξηγήσεις στα Ελληνικά και στα Αγγλικά. Στα πιο προχωρημένα στάδια εκμάθησης η επικοινωνία γίνεται μόνο στα Τουρκικά έτσι ώστε ο μαθητής να εξοικειωθεί πλήρως με τη γλώσσα. Οργανώνουμε βραδιές και εκδηλώσεις , αφιερώματα , μαθήματα ιστορίας σχετικά με τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης και τον πολιτισμό , μικρασιατική κουζίνα. Γιατί όσα πιο πολλά γνωρίζεις για το λαό και την κουλτούρα τόσο πιο εύκολο είναι να τελειοποιήσεις την ίδια τη γλώσσα.

Μαθαίνουμε τουρκικά στην Κωνσταντινούπολη

 

Στα Κ.Ξ.Γ. EVRAS σου δίνουμε την ευκαιρία να μάθεις τουρκικά στην Κωνσταντινούπολη. Συνεργαζόμαστε με το πανεπιστήμιο και διάφορες ιδιωτικές σχολές στην Κωνσταντινούπολη που θα πάτε για λίγες μέρες  να κάνετε μαθήματα και ταυτόχρονα να γνωρίσετε τον πολιτισμό κι την κουλτούρα του λαού. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα βελτιώσετε την γνώση της γλώσσας και θα πετύχετε συνδυαστικά τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Τα εκπαιδευτικά ταξίδια πάντα συμβάλλουν στην βαθύτερη γνώση της γλώσσας  και εμείς σας βοηθάμε και σας παρακινούμε να τα τολμήσετε.

ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Οι καθηγητές τουρκικών του Κέντρου Ξένων Γλωσσών μας είναι τόσο Έλληνες, άριστοι γνώστες της τουρκικής γλώσσας, όσο και Τούρκοι απόφοιτοι Πανεπιστημίων με σπουδές τουρκικής γλώσσας και φιλολογίας. Όλοι οι καθηγητές τουρκικής γλώσσας των EVRAS είναι πεπειραμένοι, συνεργάτες χρόνων.


ΠΤΥΧΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ
TÖMER  (Türkçe Öğretim Merkezi) “Κέντρο Εκμάθησης Τουρκικής Γλώσσας”

LanguageCert Ankara Üniversitesi TürkYet
Για τις εξετάσεις είναι υπεύθυνη η LanguageCert (PeopleCert) (σε αποκλειστική συνεργασία με το 
Πανεπιστήμιο της Άγκυρας. Μέχρι της παρούσης (5-2020) το μοναδικό εξεταστικό κέντρο τουρκικής είναι το  Ίδρυμα Mελετών Xερσονήσου του Aίμου (IMXA) στη Θεσσαλονίκη και οι εξετάσεις διεξάγονται 2 φορές το χρόνο, περίπου κάθε Φεβρουάριο και Ιούλιο, το διάστημα ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με τη συμμετοχή

Το σύστημα εξετάσεων για τα (ΚΠΓ), υιοθετεί τις αρχές που τίθενται από το Συμβούλιο της Ευρώπης, οπότε έχουν διεθνή αναγνωρισιμότητα.

ΚΠγ

Το ΚΠΓ ελέγχει και τη διαμεσολαβητική λειτουργία, από την Ελληνική στη γλώσσα εξέτασης. Η διαβαθµισµένη δομή του, επιτρέπει στους υποψηφίους να έχουν διπλές πιθανότητες πιστοποίησης τουλάχιστον σε ένα επίπεδο

Εξεταστικά Κέντρα (σχολεία) υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα, βάσει και των υπόλοιπων γλωσσών, κυρίως σε: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λέσβο, Ρόδο, Ροδόπη, Έβρο. Οι εξετάσεις διεξάγονται κάθε Νοέμβριο και Μάιο. Το διάστημα μπορεί να διαφέρει με βάση τις συμμετοχές υποψηφίων, με μεγαλύτερη πιθανότητα διεξαγωγής τον Νοέμβριο.

Για τις εξετάσεις είναι υπεύθυνο το Τμήμα Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών σύμφωνα με σχετική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

Εξετάσεις διεξάγονται κάθε Ιανουάριο/Φεβρουάριο και Ιούλιο.
Αθήνα: Κέντρο Perugia
Θεσσαλονίκη: Speak Easy
Αλεξανδρούπολη: Ζαρίφειος Παιδαγωγική Ακαδημία

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ DILMER ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιωτικός φορέας εξετάσεων με πιστοποίηση από το υπουργείο παιδείας της Τουρκίας)

AVANTI: εξετάσεις που διοργανώνονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη 2 φορές τον χρόνο, Ιανουάριο και Ιούνιο.

Αventura: εξεταστικό κέντρο της τουρκικής γλώσσας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Dilmer στην Κοζάνη

 ΚΟΙΝΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΛΩΣΣΩΝ (CEFR)

Το CEFR είναι έκδοση του Συμβουλίου της Ευρώπης που παρέχει μια κοινή βάση περιγραφής γλωσσικών σκοπώνπεριεχομένωνμεθόδων διδασκαλίας και αξιολόγησης  για τη διδασκαλία των ξένων γλωσσών. Χρησιμοποιείται για το σχεδιασμό, εφαρμογή και αξιολόγηση των προγραμμάτων διδασκαλίας, εξετάσεων, διδακτικών βιβλίων και των προγραμμάτων επιμόρφωσης καθηγητών σε όλη την Ευρώπη. Επιπλέον καθορίζει τα επίπεδα επάρκειας καθιστώντας ικανή την εκτίμηση της προόδου κάθε μαθητή και τη σύγκριση των προσόντων του, διευκολύνοντας έτσι την κινητικότητα των πολιτών στην Ευρώπη.
Η γλωσσική ικανότητα των μαθητών αναλόγως του βαθμού ανταπόκρισης στους 3 τομείς γλωσσικής δεξιότητας:
ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ (Προφορικού & Γραπτού Λόγου), 

ΟΜΙΛΙΑΣ (Προφορική Συνδιαλλαγή & Παραγωγή Λόγου),


ΓΡΑΦΗΣ (Παραγωγή Γραπτού Λόγου),
αξιολογείται με τους ακόλουθους χαρακτηρισμούς:

Α -Βασικός χρήστης, Β -Ανεξάρτητος χρήστης, Γ- Ικανός χρήστης  

θεωρούμε σύμφωνα με την πείρα μας αλλά και τις επιτυχίες των μαθητών μας ότι τους  προετοιμάζουμε άριστα και συστηματικά για την απόκτηση των ακόλουθων διπλωμάτων, τα οποία χορηγούνται από το Πανεπιστήμιο της Άγκυρας TÖMER:

Βασικό Επίπεδο (Temel Seviye)

Στο επίπεδο αυτό ο μαθητής εξοικειώνεται με την τουρκική γλώσσα. Καθώς ενημερώνεται για την ιστορία, για τον τρόπο ζωής στη σύγχρονη Τουρκία και έρχεται σε επαφή με τον πολιτισμό , την νοοτροπία και την κουλτούρα της. Πέρα από το αλφάβητο, διδάσκεται τις βασική γραμματική και έναν αρκετά ικανοποιητικό όγκο λεξιλογίου. Στόχος μας να ανταποκρίνεται ορθα σε μια συνομιλία πάνω σε θέματα τις καθημερηνότητας..

Μέσο Επίπεδο (Orta Seviye)

Στο επίπεδο αυτό αποβλέπουμε στην εκμάθηση δυσκολότερων  γραμματικών και συντακτικών όρων της τουρκικής ταυτόχρονα όμως στοχεύουμε στην επέκταση  των λεξιλογικών γνώσεων, διδάσκονται ιδιωματισμοί, και η έκφραση διαμέσου του γραπτού λόγου γίνεται σαφώς καλύτερη.  Έτσι ο μαθητής μπορεί και συνθέτει σύντομα απλά κείμενα και να κατανοεί σε μεγάλο βαθμό άρθρα από περιοδικά και εφημερίδες. Τέλειώνοντας σε επίπεδο προφορικού λόγου  είναι σε θέση να επικοινωνεί με ευχέρεια σε πιο σύνθετες καταστάσεις της καθημερινότητας.

Ανώτερο επίπεδο (Yüksek Seviye)

Εδώ  ο σπουδαστής προσπαθούμε να τελειοποιήσει  τη γλώσσα . Επιδιώκουμε τον εμπλουτισμό του λεξιλογίου, την βελτίωση της προφοράς, την εκμάθηση πιο σύνθετων γραμματικών και συντακτικών φαινομένων. Ο σπουδαστής τελειώνοντας αυτόν τον κύκλο μαθημάτων είναι σε θέση να εκφράζει την προσωπική του άποψη για μια ποικιλία θεμάτων.

                              

Κρατικό Διαβαθµισµένο Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας (ΚΠΓ) –Γ (Γ1-Γ2)

 

Το σύστημα εξετάσεων για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας (ΚΠΓ), παρόλο ότι απευθύνεται σε ελληνόφωνα άτομα έχει ευρωπαϊκό προσανατολισμό και υιοθετεί τις αρχές που τίθενται από το Συμβούλιο της Ευρώπης (ΣτΕ) και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΕΕ).

Το σύνολο των ερωτηµάτων κάθε ενιαίου διαβαθµισµένου τεστ επιτρέπει την εξασφάλιση 200 µονάδων από τις οποίες οι μισές προέρχονται από ερωτήµατα του χαμηλότερου επιπέδου δυσκολίας (Γ1) και οι υπόλοιπες από ερωτήµατα του υψηλότερου επιπέδου δυσκολίας (Γ2).

Στους εξεταζόµενους που εξασφαλίζουν βαθµολογία από 60 έως και 119 χορηγείται πιστοποιητικό Γ1

Στους εξεταζόµενους που εξασφαλίζουν βαθµολογία από 120 έως 200 µονάδες χορηγείται πιστοποιητικό Γ2, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν εξασφαλίσει ίση ή µεγαλύτερη βαθµολογία από την εξής: Πρώτη ενότητα 15 µονάδες, δεύτερη ενότητα 18 µονάδες και τρίτη ενότητα 15 µονάδες.

Η εξέταση στην οποία υποβάλλεται ο υποψήφιος να πιστοποιηθεί είναι δύο ειδών, ανάλογα με την ηλικία του/της.

Τεστ για άτομα ηλικίας 10 έως και 15 ετών

Τεστ για άτομα 16 ετών και πάνω.

Κρατικό Διαβαθµισµένο Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας (ΚΠγ) –Β (Β1-Β2)

Το σύνολο των ερωτηµάτων κάθε ενιαίου διαβαθµισµένου τεστ επιτρέπει την εξασφάλιση 200 µονάδων από τις οποίες οι μισές προέρχονται από ερωτήµατα του χαμηλότερου επιπέδου δυσκολίας (Β1) και οι υπόλοιπες από ερωτήµατα του υψηλότερου επιπέδου δυσκολίας (Β2).

 

Στους εξεταζόµενους που εξασφαλίζουν βαθµολογία από 60 έως και 119 χορηγείται πιστοποιητικό Β1

Σε εκείνους που εξασφαλίζουν βαθµολογία από 120 έως 200 µονάδες χορηγείται πιστοποιητικό Β2, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν εξασφαλίσει ίση ή µεγαλύτερη βαθµολογία από την εξής: Πρώτη ενότητα 15 µονάδες, δεύτερη ενότητα 18 µονάδες και τρίτη ενότητα 15 µονάδες.

Από το Μάιο του 2011 τα επίπεδα Β1 και Β2 (Lower) για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας (ΚΠΓ) στα Αγγλικά εξετάζονται με ένα ενιαίο διαβαθμισμένο τεστ για το επίπεδο Β (Β1+Β2).

Οι εξετάσεις αποτελούνται από 4 φάσεις(modules):

  •          Οkuma anlama (κατανόηση γραπτού λόγου και ευσυνείδητη χρήση της γλώσσας),
  •          yazma (παραγωγή γραπτού λόγου και διαμεσολάβηση),
  •          Dinleme (κατανόηση ακουστικού υλικού) και sözlü-karşılıklı konuşma (παραγωγή προφορικού λόγου και διαμεσολάβηση).
  • Η συνολική διάρκεια των εξετάσεων είναι περίπου 3 ώρες. Οι εξετάσεις προετοιμάζονται από το Τμήμα Τουρκικών σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών